نشریه نگاری

پایگاه اطلاع رسانی و آموزشی نشریات بسیج دانشجویی خراسان رضوی

نشریه نگاری

پایگاه اطلاع رسانی و آموزشی نشریات بسیج دانشجویی خراسان رضوی

آخرین نظرات
وبلاگ های دانشجویی

نقل قول طلایی

چهارشنبه, ۱۱ تیر ۱۳۹۳، ۱۰:۱۵ ب.ظ

بلوک دوم در خبرنویسی استفاده از نقل قول بود. یک خبرنگار باید همواره به دنبال نقل قولهای کوتاه و تأثیرگذار باشد. او باید آن ها را صید کند و به موقع در خبرش استفاده کند.

این نقل قول ها باید طلایی باشند؛ یعنی..

- باید کوتاه و تاثیرگذار باشند؛ چون اگر طولانی باشند خواندن آن سخت و تاثیرگذاری‌شان کم می شود.‏
- باید به ارزش خبر اضافه کنند.‏
- باید زوایابی احساسی خبر را برجسته کنند.‏ 

نقل قول اعتبار خبر شما را زیاد می‌کند. یک نقل قول خوب همچنین باعث می شود تا داستان نفس بکشد و زنده ‏بشود.‏

وظیفه یک خبرنگار این است که اطلاعات پیچیده و مبهم را خلاصه و ساده کند و آن ها را از زبان خودش بگوید. اصلا لازم نیست یک خبرنگار جملات تخصصی یک کارشناس را پشت سر هم داخل گیومه بیاورد. بلکه باید انها را با زبان قابل فهم برای عموم مردم بازگو کند و هر جا لازم بود پیشینه ‏و اطلاعات پیرامونی اضافه کند تا موضوع به طور کامل برای خواننده روشن بشود.‏ و در نهایت در لابه لای این اطلاعات، از دو سه مورد نقل قول طلایی کوتاه هم استفاده کند.

در استفاده از نقل قول طلایی در خبر، لازم است به نکات زیر توجه کنید:

1- در هر خبر استفاده از دو یا سه نقل قول طلایی کافیست و بیشتر از این بستگی به شرایط خاص و موارد استئناء میگردد.

2- هیچ وقت نقل قول را در لید استفاده نکنید. حتی اگر نقل قول طلایی شما درجه یک باشد. بهتر این است که از پاراگراف دوم به بعد نقل قول را به کار ببرید و قبل از آن مقداری پیشینه خبر را توضیح دهید و فضا را برای آوردن آن نقل قول فراهم کنید.

برای مثال : تظاهرکننده‌ها می گویند کتک ‏خورده‌اند اما پلیس رد می کند. و بعد نقل ‏قول را بیاورید، یکی از تظاهرکنندگان ‏در حالی که با دست شانه هایش را می ‏مالید و لنگ لنگان راه می رفت گفت«با باتوم به جان‌مان افتاد بودند.»

3- گاهی لیدی که نوشته‌اید برای این که محکم بشود به یک نقل قول نیاز دارد که می توانید آن را در پاراگراف بعد از لید بگنجانید. همچنین گاهی اوقات کلماتی که خود فرد به زبان می‌آورد باید به همان ترتیبی که ادا شده اند نوشته شوند و گرنه روح خبر کشته می‌شود. مثلا سخنان محمود احمدی نژاد درباره این که فعالیت های هسته‌ای ایران مثل «یک قطاری ترمز بریده » پیش می رود.

4- برای پاراگراف پایانی خبر هم می‌توانید از نقل قول استفاده کنید. مثلا نقل قولی از یکی از شخصیت‌های اصلی ‏خبر. این کار تاثیرگذاری خبر را بیشتر می‌کند.‏

5- هنگام استفاده از نقل قول، حرکاتی را که منبع با اعضای صورتش یا دستهایش انجام داده (مثل لبخند ‏زدن یا نیم نگاه) - در صورتی که در معنای نقل قول تاثیر گذاشته - منعکس کنید.

6- هیچ‌گاه نباید نقل قول ها را تغییر بدهید. مگر اینکه بخواهید ‏نقل قولی را به لحاظ دستور زبان ویرایش کنید که در این صورت هم باید حواستان جمع باشد که محتوا و معنای آن تغییر نکند. 

7- نقل قول‌های طولانی و کسل کننده بر عکس خواننده را فراری می‌دهند. قبل از این که یک نقل قول بنویسید به این فکر کنید آیا واقعا چیزی بر خبری که می نویسید می‌افزاید یا نه. اگر نه، تنها برخی از عبارت‌های به درد به خور و جذاب را داخل گیومه بیاورید و جملات را کوتاه کنید:

برای مثال: جرج بوش گفت امریکا مبارزه با تروریسم را ادامه خواهد داد و در مقابل تروریست ها «لحظه ای کوتاه نخواهد آمد.»


منبع: وبلاگ بلوچ ارتباط

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی